Videokurs

Slik skal sykepenger beregnes

Slik skal sykepenger beregnes

Mange arbeidsgivere bruker mye tid på å beregne sykepenger. Gjør en feil, kan en tape penger og handle i strid med loven.  

Dette kurset ble direktesendt 21. september 2021. Kurset er tilgjengelig som videokurs frem til 21. desember 2021.

Videokurs

Tilgjengelig nå 1,5 timer Ledige plasser
Bestill kr. 1 290,- (pris ekskl. 25 % MVA)
Finnes også i abonnement:
Lønn

Course Rating

0/5

Dette lærer du:

  • Når sykepenger skal beregnes 
  • Hvordan beregningen skal foretas etter loven 
  • Hvordan beregne sykepenger etter avtale 
  • Unntakene i loven 
  • Beregning av sykepenger fra NAV – refusjon 

Les mer

Under kurset går rådgiveren gjennom regelverket for beregning av sykepenger. For å forstå regelverket brukes aktuelle caser med ulike elementer som arbeidsgivere må forholde seg til.  

Mange arbeidsgivere bruker mye tid og ressurser på beregning av sykepenger. Med solid kunnskap og kompetanse innenfor temaet vil lønnsmedarbeideren stå solid rustet for å møte de ulike situasjonene som kan oppstå når sykepenger skal beregnes.  

Eksempler på problemstillinger som drøftes:  

Arbeidstaker har provisjonslønn. Provisjonen er sesongbetont og betydelig større i enkelte tider på året. Kan vi benytte årsinntekt for å beregne sykepenger?” 

“Arbeidstaker har hatt en varig lønnsendring. Om vi legger til grunn inntekten etter lønnsendringen gir det et lavere grunnlag enn 3 måneder pga. variable inntekter. Skal arbeidsgiver legge til grunn inntekt etter varig lønnsendring eller siste tre måneder?” 

“Arbeidstaker har mottatt en etterbetaling etter lønnsoppgjør i oktober. Vedkommende blir syk i november. Skal etterbetalingen inngå i grunnlaget for sykepenger?” 

“Vi har mottatt redusert refusjon på grunn av flere arbeidsgivere. Kan vi trekke arbeidstaker i lønn på grunn av redusert refusjon?” 

Product Program

Program

Praktisk informasjon

Hvem passer dette for?

Lønnsmedarbeidere

Etterutdanningstimer

Regnskapsfører: 1,5 t rettslære - Revisor: 1,5 t annet

Product instructors

Kursholdere

Jørgen Brostrøm

Jørgen Brostrøm

Jørgen har en bachelorgrad med fordypning i Statsvitenskap fra Høgskolen i Østfold, og har tidligere jobbet som rådgiver i NAV.

Les mer om Jørgen